10 d’agost del 2015

Venècia, sempre Venècia

Venècia

De Venècia m'emporto les transparències dels colors reflectits a l'aigua com si es tractés d'una paleta d'un pintor. La imatge dels pals de fusta plantats a la llacuna per senyalar els carrers dels vaixells. I en cada estaca, una gavina que hi reposa com un guardià atent. Els carrers estrets que t'engoleixen al mig d'un laberint de ponts i canals que et perden i confonen. Record d'una Venècia sempre igual i sempre inescrutable. 

14 comentaris:

  1. Jo de Venècia recordo els turistes, semblava que estigués fent cua per una atracció Port Aventura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també els recordo. Els turistes a Venècia som una massa uniforme que invadim els mateixos carrers, els mateixos ponts, les mateixes places. I retratem imatges que són allà per ser retratades pels turistes.

      Elimina
  2. pobre i adorada Venècia, bella i aclaparada per les masses informes de turisme adelerat ....una foto preciosa Consol

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aclaparada resisteix com una deessa, fascinant.

      Elimina
  3. Una foto de la Venècia més típica, preciosa...Doncs si que t'emportes coses i a més, les sensacions que has viscut!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades els fotògrafs busquem una imatge diferent, allò que surt dels tòpics, i d'altres, al contrari, volem retratar la icona idealitzada que tenim en la nostra ment. És una foto de postal.

      Elimina
  4. Venècia té allò que tothom critica però que ningú vol deixar escapar de les seves retines, malgrat les conseqüències. Val molt la pena una visita, no massa llarga, però cal anar-hi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és com passejar-se pel decorat d'una pel·lícula coneguda. La gent es fa molts "selfis" a Venècia.

      Elimina
  5. Realment Venècia és una icona única. Hi ha més "venècies" arreu del món, però cap té aquesta llum, aquests colors a les parets, a l'aire i a l'aigua… No hi he estat mai, però no em desagradaria anar-hi, encara que fos com a "turista".
    Una foto preciosa, Consol!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Venècia és única. Hi ha molts llocs encantadors, fins i tots més macos, però cap com ella. Crec que és una ciutat per anar-hi i retornar-hi. Sempre igual i sempre diferent.

      Elimina
  6. És un viatge que tinc pendent, però intentaré no anar-hi a l'estiu, per la calor que hi deu fer, i la quantitat de turistes acumulats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tampoc per Carnaval si no t'agrada aquesta festa. Vigila "l'aqua alta".

      Elimina
  7. Quins colors, quina aigua, quina llum...
    Preciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Venècia té racons que ens meravellen.

      Elimina