31 de juliol del 2019

Turistes

Edinburg

Els turistes són sers ben curiosos. Sembla com si ser turista no sigui un fet circumstancial sinó una manera de fer i estar. Vesteixen diferent a la resta, són gregaris, i si no fos per la seva edat i el seu bon comportament, hom diria que fan una sortida escolar amb la mestra. Es mouen en fila de dos o tres i, quan s'aturen, fan una rotllana al voltant de la seva líder. Els agrada fer fotografies i posen perquè algú altre els retrati davant de qualsevol edifici, monument o cartell. Observar turistes és ben curiós i divertit, fins i tot és instructiu perquè els altres fan, més o menys, de mirall d'un mateix. 

10 comentaris:

  1. La definició final del mirall és exacte, Consol.
    A vegades ho he pensat també quan se'm fan pesats, o els veig amb cara de babaus i la boca oberta. "Compte, no riguis, que jo mateix dec fer el mateix aspecte quan viatjo al seu país"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, vulguem o no som i fem de turistes malgrat que ens agradaria simplement ser forasters.

      Elimina
  2. Qui no ha estat, turista per un dia ? ;D
    Bona passejada !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molts fem turisme pels racons del món.

      Elimina
  3. Promocionar el turisme està molt bé, sempre que sigui de gent ben educada i que se sàpiga comportar...De totes maneres hi ha llocs que aviat hi haurà més turistes que gent autòctona! Avui he vist que a Barcelona, prop de la Sagrada família donaven uns fulletons que deien: "Barcelona és un tresor, guardem-lo! Potser si que cal evitar que ens facin fora de casa...
    Bon vespre, Consol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La massificació del turisme té quelcom contradictori: vas a un lloc per conèixer el seu paisatge i la seva gent i et trobes que el paisatge és un aparador per a visitants com tu. És com veure un miratge.

      Elimina
  4. Hi ha turistes i turistes! Fa no massa mesos jo caminava per aquest mateix carrer a la meva estimada Edimburg, només érem dos i no ens fèiem notar tant. No crec que ens deixéssim de veure res que hagin vist aquests, potser alguna cosa més i tot. Això sí, totes les anteriors vegades que havia anat a la ciutat, que eren forces, no hi havia vist tants visitants com aquest any.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La massificació de turistes transforma l'ambient del lloc ja sigui per la pròpia presència ja sigui perquè els llocs s'hi adapten i creen serveis només per a turistes. A més, els autòctons tendeixen a desapareixer d'allí.
      He trobat el centre d'Edinburg plegat de turistes: alemanys, xinesos, japonesos, italians i molts espanyols. Curiosament hi havia pocs catalans.

      Elimina
  5. A mi em molesta la massificació als museus, no pots veure res en calma!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La missificació als museus i als llocs, els disvirtua i transforma, són uns altres.

      Elimina