12 de gener del 2019

En peu de pau

Un diumenge al Pla dels Lledoners

Cada diumenge, a les 12 del migdia, la gent es congrega al Pla dels Lledoners per donar suport als presos i preses injustament encausats i empresonats. El camí a la presó està indicada amb llaços grocs i quan t'hi acostes comences a veure a caminants que s'hi adrecen a pas decidit. Em fan pensar en les figures del pessebre que ronden camí a l'estable. Un cop a lloc, l'acte s'inicia a l'hora en punt. La música i les cançons es barregen enmig de consignes a la unitat, la llibertat i la independència. La gent es manté en peu serenament i tossuda. Continuem!  

10 comentaris:

  1. Avui toca a Mas Enric, on hi ha segrestada la Molt Honorable Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya.
    18 de gener a les 20:00 a Puig de les Basses on retenen l'Honorable consellera Dolors Bassa.
    I dissabte 20 de gener a les 12:20 altre cop a Lledoners on tenen tancats els Jordis Cuixart i Sànchez, l'Hble. VP Oriol Junqueras, i els Hbles. consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn i Josep Rull.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per posar al dia l'Agenda. Tenim tanta feina a fer!

      Elimina
  2. En peu de pau és una de les expressions més encertades d'aquest nostre projecte. És difícil. És difícil mantenir-se sempre alçats en peu de pau, però ho fem. Mai no falta gent a cap de les presons, mai no falta gent a les manifestacions i convocatòries. Continuem! Ens fa falta coordinar alguna mesura més eficaç, potser... gràcies, Consol.

    (M'agrada que hagis posat continuem, perquè tothom diu seguim, i en aquest cas, és molt més correcte continuar, ja que no seguim ningú, sinó precisament intentem inventar nous camins, sense treva.)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vam fer el recital amb el lema "Tossudament alçats" potser no érem prou conscients de fins quin punt era encertat. No hi ha un altre remei que seguir endavant.

      Elimina
  3. I tant que s'ha de continuar si és que volem arribar a bon port...Sort que sempre hi ha gent que està en peu de pau, al peu del canó...
    Bon vespre, Consol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No podem deixar que la corrent de la repressió se'ns emporti per davant. Hem d'avançar.
      Bon dia, M. Roser.

      Elimina
  4. Fem de les poques coses que podem fer, no oblidar-los, protestar, reivindicar-los sempre. Són allà per haver defensat els nostres drets, els hi hem de tornar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És tan injust que els nostres líders polítics i socials estiguin empresonats per portar endavant un mandat democràtic! I a sobre el mateix govern que vol esclafar aquests líders manté impune la corrupció, l'espoli de les arques públiques per enriquir a una elit d'empresaris i financers, el favoritisme a una casta, l'empobriment i desprotecció d'una gran part de la població, etc. La llista de despropòsits és interminable.

      Elimina
  5. Jo no hi he pogut ser, tot i que tinc una residència al Bages, perquè sempre hi ha embotellament quan fan algun acte davant la presó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et recomano anar-hi els diumenges a les 12 h. La gent hi va molt d'hora i es circula bé.

      Elimina