9 de desembre del 2015

Ginkgo


A prop de casa hi ha un ginkgo que aquests dies llueix un groc intens. Una veïna m'explica que al vespre, des del balcó de casa seva, es veu d'un color blanc lluminós. De dia i de nit és preciós.

23 comentaris:

  1. El primer cop que vaig veure un ginkgo a la tardor, em vaig enlluernar i vaig quedar meravellada d'aquest color.Només el vaig veure de dia, ara em falta veure'l de nit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, a mi també em falta veure'l de nit, el tinc a prop però no sóc gaire noctàmbula.

      Elimina
  2. Si encara té aquesta pinta, aviat es quedarà pelat! Els meus 6 ginkgos petitets ja s'han quedat sense cap fulla. Espero que algun dia siguin com aquest, però no crec que jo ho arribi a veure!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordo que un dia ens vas ensenyar els teus ginkgos. Celebro que creixin bé. Aquest ginkgo ja té anys, no sé quants i està esplèndid.

      Elimina
  3. Veig que els Ginko tampoc donen cap fruit. Mira que t’agraden els arbres poc productius, eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El ginkgo floreix a l'abril. Encara que el seu fruit no sigui comestible és, com tots els arbres, molt productiu: purifica l'aire, les seves fulles són l'aliment de microorganismes, ens fa ombra a l'estiu, és bell i alimenta el nostres esperit, etcètera.

      Elimina
  4. No en sabia el nom. Quina bellesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un arbre bell i molt antic que ara fa temps va arribar de la Xina.

      Elimina
  5. Acabes de treure un dels meus arbres preferits!! Ja fa molts anys, quan vaig començar a interessar-me per la botànica amateur que, quan vaig descobrir aquest arbre vaig quedar fascinat. No només pel seu aspecte, sinó també per la forma de la fulla que és curiosíssima i molt estètica, i també pel fet que és un arbre que ens ve de l'extrem orient i a més, si no em falla la memòria, és un vestigi d'èpoques geològiques molt antigues… Fins i tot el nom és preciós! Com la teva foto.
    Jo tampoc l'he vist mai de nit, a veure si en veig un!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho acabo de confirmar a la viquipèdia: "És un excel·lent exemple de fòssil vivent, d'una branca evolutiva que es va separar de la resta de plantes fa com a mínim uns 270 milions d'anys. Originària de la Xina," https://ca.wikipedia.org/wiki/Ginkgo_biloba O sigui que va ser contemporani dels dinosaures!!!

      Elimina
    2. És cert, és un d'aquells arbres que quan el descobreixes et quedes fascinat. És antic i bell. Gràcies per la teva informació, August.

      Elimina
  6. Tal com es veu a la foto és veritablement preciós. I molt interessant l'aportació que fa l'August.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saber que té els seus orígens en l'època dels dinosaures, eleva encara més el seu valor.

      Elimina
  7. Tens raó, és un arbre preciós, però per a mi penso que, de nit, potser t'he més encant si està il·luminat...Si té tants anys , deu haver vist passar pel seu davant, milers d'històries...M'assec al peu del tronc, a veure si me n'explica alguna!!!
    Petonets, Consol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, aquest arbre té un fanal a tocar i de lluny es veu blanc perquè està molt il·luminat. Si escoltem atentament segur que ens arribarà alguna història per poder explicar.
      Bona tarda, M. Roser.

      Elimina
  8. coneixia el nom però no l'arbre.....i va...agafa les pantufles i cap al carrer de nit a fer la foto....fes-ho per nosaltres vaaaaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, mira, és una bona idea. A veure...

      Elimina
  9. són uns arbres molt especials, diferents a la resta d'arbres ...i poden arribar viure moltíssims anys ....una foto preciosa !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uns arbres llegendaris que han sobreviscut tots els temps. Gràcies, Elfreelang.

      Elimina
  10. Oooh! no sabia que fossin tan macos aquests arbres, una preciositat. De nit deu de ser una passada.
    Molt bonica la foto també.

    ResponElimina
  11. Quina meravella de la natura! M'encanten els ginkos!
    A La Garriga també n'hi ha un de ben bonic!
    La foto, com sempre, preciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és bonic. Vols dir que només n'hi ha un a La Garriga? A vegades passa que quan en veus un, més tard t'adones que n'hi ha molts més que no havies vist.
      Gràcies, fanal blau.

      Elimina