2 de juliol del 2013

Horts

                                                                                Horts de gestió municipal a la vora del riu Congost.

En algunes poblacions els municipis cedeixen un espai perquè les persones que ho desitgin puguin fer el seu hort. Em sembla una vinculació a la terra que té un caire nou i alhora comparteix unes arrels molt antigues. És nova perquè no hi ha un lligam de propietat, ni de productivitat, i els seus beneficis cal buscar-los en el goig de veure créixer una llavor, en el gust per l'exercici físic a l'aire lliure, en el treball amb les mans, en la realització que suposa aprendre quelcom que t'interessa i et motiva a aprendre més... Cada persona deu tenir els sus propis motius i recompenses.

10 comentaris:

  1. M'agrada l'odre i la varietat que sempre hi ha en els horts... jo no he fet mai un hort... qui sap si és una assignatura pendent...

    ResponElimina
  2. M'alegre veure que gent molt jove s'entusiasme en fer horts i engega noves iniciatives. És un retorn a l'estima per la terra.

    ResponElimina
  3. A mi que no em desenganxin del que faig. No em motiva gaire, un hort. Però els seus productes sí! Crec que m'agradaria més de fotografiar-lo com tu que no pas de cuidar-me'n.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molta gent jove que en té està entusiasmada, ha descobert un món.

      Elimina
  4. M'encanta aquesta idea dels hort urbans( la genètica)...Recordo que en un poblet del Bergadà on el pare feia de mestre, li van deixar una parcela, per fer un hort. Al començament, la gent passava i reia una mica per sota el nas...I què en sabrà el mestre de cavar la terra! Però de mica en mica, la mitja rialleta, es va convertir en comentaris d'admiració...Estava tan ben cuidat, que semblava un jardí ( les filles hi vam fer una filera de flors) i ens assortia de patates i verdures, per gairebé tot l'any...I es que la gent no sabien que el mestre era fill de pagès!!!
    Ai, allò de la caseta i l'hortet...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una bona anécdota per explicar. Crec que es una bona iniciativa per a moltes persones.

      Elimina
  5. Totalment d'acord. I aquesta idea em sembla molt apropiada per a gent que viu envoltada d'asfalt, això angoixa una mica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El contacte amb la naturalesa segur que és beneficiós per la salut i per l'esperit.

      Elimina
  6. És una bona iniciativa. Conec gent que gaudeix molt conreant-los.

    ResponElimina
  7. Cadascú pot trobar les seves gratificacions. Una experiència enriquidora.

    ResponElimina