10 de juliol del 2013

Far

                                                                                                     Far de Calella.

Em fascinen els fars i més aquests que van ser pensats per ser habitats. Els trobo singulars i un escenari perfecte per una novel·la. Em pregunto com devia ser la vida en un far i també com funciona, quin és el seu llenguatge, com el sent un mariner, i moltes altres coses. Una llum que brilla en la foscor.

11 comentaris:

  1. Jo també em pregunto com devia ser viure en un far... un cop vaig llegir una novel·la sobre això, que em va agradar molt.

    ResponElimina
  2. Si recordes el títol, el buscaré, Carme. A l'estiu tenim més temps per viatjar amb un llibre.

    ResponElimina
  3. No podia faltar en una entrada com aquesta. De fet, jo visc en un far molt semblant al de Calella i, en plena nit, la claror que emet troba resposta, al lluny, en els fanals dels navilis que lluny enllà naveguen...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Viure en un far em sembla una experiència única. Vaig fer una travessa amb un veler i vaig descobrir el llenguatge de les llums en el mar. Em va sorprendre saber que cada far té una senyal diferent a les altres i que es marca en els mapes. Els fars tenen veu pròpia.

      Elimina
  4. Jo tb els trobo perfectes per ambientar una novel·la, suposo que és per l'aïllament que representen i perquè sonen a romàntic, d'una altra época.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que hi ha espais que tenen personalitat pròpia, són molt més que un decorat, ells també són protagonistes. Poden ser vistos des de molts punts de vista.

      Elimina
  5. A mi també m'agraden molt els fars, tenen alguna cosa de misteriós que fa venir ganes d'esbrinar la manera de viure dels faroners, tot i que suposo que abans devia ser tan diferent d'ara...Jordi vius en un far real, o virtual ???
    Això de ser el llum que guia els vaixells és com un somni...De fet sempre dic que m'agradaria veure un far per dins, però de moment és una il·lusió que està al grup de les no realitzades...Potser amb el temps!!!
    Petonets lluminosos, Consol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquí tens una oportunitat: el far de Calella es pot visitar i és en un espai museístic en el qual s'explica la seva història i evolució. Ara, si et refereixes a un que s'hagi mantingut com era abans, no ho sé i seria bo saber si en queden.
      Si el far d'en Jordi no és virtual, li podem demanar una visita.
      Que un far ens il·lumini, M. Roser.

      Elimina
    2. Consol, jo el vull dels autèntics, amb solera, algun en deu quedar per aquests mars...

      Elimina