18 de maig del 2013

Grafit

                                                                                                                                                                                    Trobat a Granollers.

A la ciutat hi ha murs amb grafits. He passejat per la seva vora a poc a poc com si fos una galeria d'art. He recordat les paraules del pintor Mark Rothko que deia: "no es pinta pels estudiants de disseny o historiadors, sinó pels éssers humans. I la reacció, en termes humans, és l'únic que satisfà realment a l'artista". M'he preguntat si el carrer és el millor lloc per a una obra d'art.

6 comentaris:

  1. Veig que has donat un gir als temes més bucòlics...
    Aquest grafit el trobo preciós, sobretot per la combinació dels colors... Penso que aquest senyor tenia força raó, realment si t'hi atures , és perquè et crida l'atenció i et transmet alguna cosa...A prop de casa hi ha un mur on els deixen pintar i de vegades els veig fent uns dibuixos esplèndids. Sovint m'hi paro i un dia els vaig preguntar si no els sabia greu , que després vinguessin d'altres i pintessin a sobre...I em va agradar com ho solucionaven, en acabar hi feien una foto i així els quedava per sempre...
    Bona nit, Consol.

    ResponElimina
  2. Fa un temps vaig començar a fixar-me en el món dels grafiters i realment em van sorprendre. Els grafiters fan de tot des de guixades barroeres a qualsevol lloc fins a obres que molt bé podrien estar en un museu. És un art efímer com molt bé dius com ho són també molts altres: la música en viu, el teatre, qualsevol actuació en directe,... Avui tenim moltes maneres d'emmagatzemar un fet i així donar-ho a conèixer.
    Bon diumenge, M. Roser.

    ResponElimina
  3. A mi els comentaris dels blocaires m'ajuden, estic d'acord amb les paraules de Rothko. I és veritat que aquest grafitti és molt estètic.

    ResponElimina
  4. A mi també m'ho sembla. Rothko tenia una filosofia pròpia.

    ResponElimina
  5. Una pregunta que té diferents respostes i molts matisos. El cert és que avui hi ha corrents d'art que tenen la voluntat de desenvolupar-se en el carrer.

    ResponElimina