11 de gener del 2014

Missatge en una botella


Fa un any vaig començar aquest bloc. Volia que fos un al·licient per fer coses que m'agraden: fer fotografies, llegir poesia, reflexionar sobre la vida quotidiana, fixar-se amb la bellesa de les petites coses... I de tot això n'estic satisfeta, l'he anat fent a la meva mida. Però, a més, he descobert tot un món d'interrelacions a la Xarxa que m'ha sorprès i ha estat molt gratificant.

El bloc se sembla a enviar un missatge en una botella: no saps si algú el rebrà, per quantes mans passarà, si hi ha algú que li interessi el teu missatge,... Aviat comences a rebre senyals de persones que els hi ha arribat i que com tu tenen un espai de missatgeria virtual i envien missatges arreu. Tot plegat t'anima a cercar nous missatges i missatgers, en trobes tants que no pots seguir les pistes de tots i et fas assídua d'alguns, no per ser els millors sinó perquè et són familiars i propers. Vas descobrint que és molt més allò que aprens dels altres que el que tu aportes. També t'adones de situacions curioses: persones que no et coneixen personalment et segueixen més a prop que moltes de les persones conegudes a la xarxa; amb el temps et vas formant una imatge de la personalitat d'un blocaire, li vas coneixent algun dels seus trets; alguns blocs són llocs comuns de trobades; et fixes en blocs nous seguint les preferències dels blocaires que mires,... I, de tant en tant, t'animes a participar en alguna iniciativa col·lectiva, aleshores... ja és com si anessis de festa, una festa virtual per passar-ho bé.

Però el que més m'ha agradat ha estat el to de respecte, de simpatia i de tolerància que he trobat en tots els llocs. Moltes gràcies per ser-hi, per les vostres visites i comentaris, i espero continuar gaudint aquest segon any d'Hora Blava de la vostra amable, i sempre encoratjadora, companyia.

28 comentaris:

  1. Consol,
    tot el que dius dels blocs i blocaires ho corroboro, i més encara. A mi em fan molt feliç.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha experiències que són un procés que cadascú ha de viure a la seva manera. M'he trobat amb persones que com tu porteu una llarga trajectòria i m'agrada escoltar-vos perquè n'aprenc molt.

      Elimina
  2. Esperem que segueixis per aquí durant molt de temps !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi per les teves visites. Trobo molt interessant i inspirador el teu treball i sempre que puc el segueixo.

      Elimina
  3. Jo també tinc la mateixa sensació. Feliç i profitós segon any d'Hora Blava

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la teva companyia, Loreto. Sovint les teves reflexions em fan repensar les coses des d'un altre punt de vista. M'agrada com escrius, sempre d'una manera clara i precisa.

      Elimina
  4. Una sensació que veig es molt comú... Jo soc de les que normalment passa de puntetes sense fer soroll, però que s’enamora amb les teves fotografies
    Felicitats i a per un segon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'animes, Bruixeta. És molt gratificant fer noves coneixences que com tu aporten un aire fresc i lleuger al teu entorn.
      El teu perfil em té encuriosida.

      Elimina
  5. Em sembla que molts podem signar el que dius en el teu post d'aniversari, paraula per paraula, sobretot el que fa referència al que es rep, més que al que es dóna. Un plaer rebre els teus missatges dintre ampolles, espero fer-ho molt temps més. M'alegro que et sentis acollida, com passa a la vida real, en qualsevol grup gran de persones, no tot són flors i violes, però en general el que atrapa més és el bon ambient que es respira. Que continuï així molt temps i gràcies per contribuir-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Formo part del teu club de fans, Xexu. Tu que t'expliques tan bé em fas adonar que quan la gent comença a dialogar amb altres troba moltes coincidències alhora de percebe aquest món tan complexe. I també algunes singularitats que fan la vida més amena.
      Farem el possible per tenir un bon ambient i poder fer trobades "familiars" per Nadal.

      Elimina
  6. A mi, la teva ampolla em va arribar un dia al Far. En obrir el teu flascó, a més del missatge, mil aromes van omplir la cambra de l'estudi. Cada primer dilluns de mes surto a trenc d'alba i deixo que el pèlag engoleixi una ampolla amb un missatge. És una ampolla física, de vidre. Un vell ritual com qualsevol altre; la teva, aquella que m'arribà fa un any, reposa, ara buida, a l'ampit de la xemeneia...

    Felicitats Consol. I una abraçada forta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'apunto a l'agenda que el proper dilluns de mes a l'hora blava deixi la meva ampolla i missatge, real que no virtual, amb l'esperança que arribi a El Far. I com deia Ausiàs March:

      "Veles e vents han mos desigs complir,
      faent camins dubtosos per la mar"

      Les senyals dels fars em tenen encisada i sempre que els veig miro de descobrir quina és la seva singular cadència. El teu té un nom propi en el mapa de tots els mars.

      Esperem que tots els vents ens siguin favorables. Abraçades des de terra endins.

      Elimina
  7. Després del que t'ha dit Jordi ja no puc dir res més. Felicitats pel blog. Ets una bona missatgera, ja ho veus. Per molts anys més que ens envies missatges.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, noves flors. "Tot està dit" com deia el poeta. Continuarem enviant i rebent missatges.

      Elimina
  8. Moltes de res, Consol, I felicitats per l'aniversari del blog...Estic d'acord amb totes aquestes coses boniques que has sentit seguint els blocs, crec que molts podríem dir el mateix, i espero que continuïs gaudint-ne. No saps la il·lusió que em faria trobar alguna vegada una ampolla amb missatge , tot ben real, passejant vora mar!
    Bon diumenge, Consol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rebre un missatge en una botella és una idea romàntica carregada de simbolisme. Els rituals i els símbols són importants.
      Gràcies per la teva tendra mirada i els teus comentaris sempre assenyats i afectuosos.
      Bon diumenge, M. Roser.

      Elimina
  9. Consol, com ja t'han dit molts companys blocaires, les teves sensacions són ben conegudes per tots... la sorpresa de trobar tots aquests intercanvis tan rics i agradables, tan satisfactoris... l'hem tinguda tots el el nostre dia.

    Et desitjo molts més anys d'Hora blava i també que puguem compartir-los... Felicitats per aquest blog, fantàstic!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Carme. Sempre que entro al teu bloc em meravella el teu saber fer i que siguis tant bona amb el pinzell com amb la ploma.
      La teva companyuia és un honor i un plaer.

      Elimina
  10. Una imatge molt adient per celebrar aquest any.
    Et felicito per totes les coses maques que ens has ensenyat a través dels teus ulls i espero que siguin moltes més les que ens han d'arribar.
    Aquesta finestra a la vida és un bon racó per compartir.

    Gràcies i per molts anys!!
    Aferradetes :)

    ResponElimina
  11. Gràcies per les teves paraules càlides i properes.
    Tens raó, hi ha coses que fem que troben el seu sentit quan les compartim.
    Aferradetes, sa lluna.

    ResponElimina
  12. Et felicito en aquest primer aniversari. El teu missatge a la botella ha arribat a molts blogaires com un aire fresc i ple de bellesa.
    Visitar el teu blog és sempre gratificant. Gràcies per compartir el teu art amb tots nosaltres!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les teves paraules són encoratjadores. És cert que m'he trobat molt còmode amb la gent que com tu els agrada la poesia, fer narracions... en definitiva, la paraula. Alhora m'animeu a fer quatre ratlles.

      Elimina
  13. Sí, és veritat, Consol. És més enriquidor que no sembla. I encara avui continua sorprenent-me, això. Quan vaig començar no m'ho imaginava pas. I no es pot negar. Si no ho recordo malament, dos poemes dels que he arribat a fer han sortit directament de dues imatges teves, del teu blog. I és una satisfacció, i tant que sí. També és important. Omple.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordo els teus versos, Jordi. Regals com aquests que et trobes de forma tan generosa t'engresquen a seguir fent coses. Amb el temps tens la sensació de pertànyer a un club d'amics virtuals que reconeixes i et reconeixen. Moltes gràcies per la teva presència i espero que algun dia coincidim en algunes de les teves presentacions de llibres.

      Elimina
  14. Un missatge fugisser dins d'una ampolla virtual, a vegades pot perdurar tant o més que una frase lapidària escrita a un marbre.
    Segueix enviant barquetes de vidre a solcar les xarxes on estem captivats alguns peixos.
    Fita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et refereixes que allò que deixem a la xarxa és molt difícil poder eliminar a voluntat, és quelcom que veig amb preocupació. Per això procuro no oblidar mai que sigui el que sigui que faci, es fa al mig de la plaça del poble. Per una altra banda, potser és fàcil trobar persones amb afinitats comunes perquè potencialment el nombre de persones és molt gran.
      Gràcies per les teves paraules, Xavier.

      Elimina
  15. Guaita un anyet, quin bloc més tendre! que mono xD

    Doncs ara no sabria dir-te com vaig trobar la teva ampolla virtual

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sóc jove i aquest bloc té un to volgudament poètic.
      Jo diria que ens hem conegut a cal Xarel·lo, pensant i repensant els enigmes del McAbeu. El teu bloc sovint em fa somriure i això és d'agrair.

      Elimina