29 d’abril del 2013

Castell

                                                                                                                                                 Castell de Mur, s. X-XI.


S'alça com un vaixell, parets rectes, aerodinàmiques, sense ornaments supèrflos. Construït damunt la roca es mostra fort i altiu. La seva torre rodona treu el cap com un periscopi per veure-hi més enllà.

6 comentaris:

  1. Hi vaig estar fa una pila d'anys, ara m'han dit que està tot restaurat i ben cuidat... hi hauré de tornar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està molt ben restaurat. També s'han fet obres a la col·legiata de Santa Maria de Mur que hi ha al costat del castell.

      Elimina
  2. No l'havia vist mai, però la descripció s'ajusta perfectament al que s'oberva a la fotografia. He mirat més imatges per Google.


    Vicent

    ResponElimina
  3. Té una fisonomia molt interessant, diferent a altres. Al seu costat hi ha una col·legiata romànica amb un petit claustre. Recomano la seva visita.

    ResponElimina
  4. Realment si que sembla un transatlàntic, fins hi tot sembla que per l'espitllera faci aigües...És tot un bastió de defensa, segur que els enemics no s'hi devien atrevir a enfrontar...

    ResponElimina
  5. Sembla ser que era molt difícil acostar-s'hi ja que està està en una zona on hi ha poca vegetación. Els castells tenen la virtut de transportar-te en un altre temps, un temps de llegendes, on fins i tot els noms eren diferents: Arnau Mir de Tost, Valença...

    ResponElimina