24 de febrer del 2013

Núvols blancs

                                                                                                                            Serra de Ponent, Granollers.

He agafat El quadern gris de Josep Pla i m'he preguntat què deia un dia com avui. M'he trobat amb aquest text que ara us transcric:

Darrera els vidres.
Fa una tarda clara, assolellada, paorosament delicada, exquisida. Núvols blancs. El sol els esquitxa de part de sota i es tornen de color de rosa. El sol és viu, la tarda blava, les ombres tenen una lleugeresa gairabé de primavera. L'aire és suavíssim.

El quadern gris, 24 de febrer de 1919 (fragment)
Josep Pla (1897-1981)

7 comentaris:

  1. Fa un moment he deixat El quadern gris editat per Garolera, me l'estic llegint. Això de seguir el que anava escrivint el dia que toca ho havia fet al Blocq d'El quadern gris, una experiència fantàstica.

    ResponElimina
  2. Sí, Helena, Josep Pla escriu d'una manera que va bé testar de mica en mica per poder captar tots els seus sabors.

    ResponElimina
  3. Els blocs són una eina ideal per compartir fragments de bona literatura. Gràcies per aquestes línies. No conec 'El quadern gris'.


    Vicent

    ResponElimina
  4. Vincent, te'l recomano. És una obra de joventut de Josep Pla i està escrit durant el 1918 i el 1919. És molt amena i fàcil de llegir. La Helena ens parla de l'edició feta per Garolera el qual ha intentat ser fidel al text original.

    ResponElimina
  5. Uau!...Excel·lent composició! Un petó, bonica!

    ResponElimina
  6. M'agrada Josep Pla, perquè és un escriptor que broda les descripcions i només llegint-lo, et pots imaginar el que diu..És com si ho estiguessis veient...Aquest fragment , és especialment bonic i també m'agrada la foto...

    ResponElimina
  7. Sí, M. Roser, des que el vaig descobrir cada dia m'agrada més. I, certament, és molt "visual".

    ResponElimina