14 de maig del 2013

Si fossis


                                                                                                                                                                                   Sa Bota a Granollers.


Si fossis dedicat a Helena Bonals i els seus quatre blocs.

Si fossis un barret series una pamela amb un llaç de color violeta. I cada dia mudaries de llaç i en cada llaç escriuries un vers.

Si fossis un barret series una boina vermella, un color que t'escau i t'afavoreix. Aniries pels pobles a conversar amb els artesans de les paraules i els retornaries els seus noms.

Si fossis un barret series un casquet de mariner per navegar per tots els mars i anar de bloc en bloc buscant petits tresors. Te'ls emportaries al teu vaixell per fer-ne bells fanalets.

Si fossis un barret series un copalta, d'aquells que porten els màgics. Del teu barret sortirien poemes amics manuscrits amb lletres daurades.

Si fossis un barret no en series quatre sinó mil i u. Un barret nou cada dia per lluir, passejar i anar de festa. 

11 comentaris:

  1. Em costa d'identificar quina part es refereix a cada un dels meus blocs!

    ResponElimina
  2. A veure, podria ser com la continuació del joc... :) he, he, he...

    No sé si coincidiré amb la idea de la Consol, però jo els identifico així:

    La pamela amb llaç violeta és: En cada vers que has entès
    La boina vermella és: Anticànons
    El casquet de mariner seria: D'allò bell, d'allò sublim
    El copalta: Una cosa molt gran en una de molt petita

    Com ho veieu? :)

    Gràcies per participar d'una manera tant bonica i amb un textos tant macos, les dues!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Carme. Els has encertat tots.

      Elimina
    2. Ho sento, em costa molt d'interpretar aquests "si fossis", com si em sabés greu de desembolicar un regal. Gràcies pels aclariments.

      Elimina
    3. Bé, sempre hi ha una part de subjectivitat, i el que jo percebo no és el mateix que les teves intencions al fer cada bloc. He vist, mirant les últimes entrades, que En cada vers que has entès escrius poemes teus. En Anticànons parles d'escriptors, no els més coneguts, que per tu són interessants de donar a conèixer i aprofundir. En d'allò bell, d'allò sublim, a partir d'imatges que busques en la xarxa, fas un comentari de contingut o estètic. Una cosa molt gran en una de molt petita, fas l'anàlisi de poemes d'altres.
      Potser també et despisten les metàfores, que evidentment, són associacions personals. Dir-te que els quatre blocs m'han semblat molt interessants i m'ha agradat conèixe'ls. Fas molt bona feina, Helena, i tens una mirada particular sobre l'art i l'estètica.

      Elimina
    4. Se m'oblidava, els colors no són casuals. El violeta és perquè veig una identitat de dona i feminista (tan se val si ho ets o no ideològicament) pel següent: mirada molt analítica i acurada, filar prim en cada paraula, importància de l'estètica, buscar el fons de les coses, no convencional, criteri propi, importància de la individualitat, sensibilitat, valor de les emocions,...
      El vermell lligat a la boina per mi significa veure coses antigues o tradicionals des d'una mirada nova, actual.
      El daurat de les lletres és signe de quelcom important, valuós.

      Elimina
    5. M'embadaleix tot el que dius, Consol, a banda de subscriure-ho! "No convencional" i "importància de la individualitat", són exactes. Crec que sóc feminista en el fons també, m'agrada de ser dona. I busco el fons de les coses!

      Elimina
  3. Arrel del "si fossis" de la Maria Roser, que força gent va vincular amb mi, i que resulta que jo no era... he volgut visitar el blog d'aquesta personeta que es veu que deu tenir coses força semblants a mi. I m'hi he trobat un blog senzillament encantador. T'ho dic de veritat. Les imatges i les lletres amb que les acompanyes, tot junt, fan uns pots bellíssims. Amb el teu permís, et fitxo i m'hi quedo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, moltes gràcies per les teves paraules. He vist, pels comentaris que et fan, que ets una persona molt estimada entre els blocaires. He fet una ullada en el teu bloc i m'ha semblat molt interessant i ple de coses diverses. Estic segura que tenim punts en comú que podem anar descobrint, per començar, i no és poc, arrels pageses. Un plaer trobar-te.

      Elimina
  4. Jo tampoc no et coneixia. Ja t'he afegit a la meua llista de blogs.

    ResponElimina
  5. Hola i benvinguda. He entrat al teu bloc i he llegit algun poema i m'han agradat molt. A reveure, Noves Flors.

    ResponElimina