5 de novembre del 2016

He tornat al safareig

Safareig a Caldes de Montbui

He tornat al safareig per perdre'm entre els seus bafs, per escoltar el murmuri de la font, per descobrir noves imatges reflectides a l'aigua, per submergir la mà i sentir l'escalfor de l'aigua,... He posat la meva mirada en el fanal, erigit avui com una metàfora d'esperança i llum.

16 comentaris:

  1. El baf que puja, la tremolor de l'aire humit, el fanal al fons i el mirall de l'aigua. Una composició serena per a un dissabte de tardor. Preciosa.

    He de tornar a Caldes jo també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, t'ho recomano, i si pots pensa que pots fer un bany termal en un dels safareigs antics que han habilitat. Torbaràs la informació en "El Safareig" de Caldes de Montbui.

      Elimina
  2. quina pau i quanta bellesa i relax

    ResponElimina
    Respostes
    1. Escoltar, olorar i tocar l'aigua termal en aquest espai és un relax i un privilegi.

      Elimina
  3. Son bonics els safareigs. És una llàstima que no se`n conserven més. Molt bonica la foto. El fanal sembla que vigila la bellesa del mirall d'aigua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són bonics. Són espais pel record d'un temps que ara ens sembla molt llunyà però que en realitat és molt proper. A Caldes s'han conservat probablement perquè les seves aigües són termals.

      Elimina
  4. Espais de meditació on trobar-se a un mateix entre l'escalf dels vapors de l'aigua. I si fem escoltar a la nostre imaginació, encara hi podem capçar antigues històries, rialles i plors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, per a mi són espais per meditar, per estar en silenci.

      Elimina
  5. "el fanal, erigit avui com una metàfora d'esperança i llum": el que és exactament una metàfora, tota ella forma. Ho trobo genial.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que fa bona l'expressió: "la forma és el contingut".

      Elimina
    2. No havia sentit mai aquesta expressió, m'agrada molt, Consol!

      Elimina
    3. N'hi ha que ho diuen de tota l'obra artística.

      Elimina
  6. És un espai agradable de retrobar. I com sempre molt ben fotografiat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha espais que els fotografio mil i una vegada perquè cada cop hi descobreixo una imatge que em sembla nova, que té un matís que no havia vist abans.

      Elimina
  7. Un lloc d'esbarjo quan no n'hi havia gaires. Compartir safareig amb altres veïnes feia més agradable una feina feixuga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un lloc per fer feina i comunicar-se amb les altres. Avui hem substituit aquest espai de trobada pels grups de WhatsApp.

      Elimina