14 d’agost de 2015

Horitzontal, vermella i blanca

Dolomites, Tirol italià

En aquestes muntanyes, o una mica més al nord, neix la idea de fer marques vermelles i blanques per assenyalar un camí. Segurament no és casual que es triïn aquests colors, són els mateixos que té la bandera d'Austria. Van ser molt útils i aviat es van estendre a altres indrets d'Europa. A casa nostra són senyals que marquen els GR, camins de llarg recorregut, i solen ser fiables quan reben el manteniment de gent d'esperit muntanyenc. 

10 comentaris:

 1. Tu ho has dit.....si es fa un correcte manteniment. En algun país he fet algun camí d'aquests que les marques han desaparegut a mitja ruta i has de tirar d'intuició si no vols desfer el camí.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, quan se'n fan càrrec les Agrupacions Excursionistes tot va bé, tenen experiència i ho saben fer. Però massa sovint es posen uns rètols magnífics al mig d'un poble i fan perdre a la gent en el primer trencall. Tinc la hipòtesi que els encarregats de senyals sempre són els que no tenen sentit comú. I això que només els caldria copiar bé.

   Elimina
 2. I val a dir que aquestes marques donen molta tranquil·litat quan vas per la muntanya. Si les veus estàs tranquil, saps que estàs en el camí correcte. No sabia que venien d'allà, però és clar, allà cal molt!

  ResponElimina
  Respostes
  1. També van ser els primers en atrevir-se a pujar grans muntanyes. Els precursors de l'alpinisme van fer-ho als Alps, al Tirol, i ho feien amb uns medis precaris.

   Elimina
 3. Tantes vegades que les he vistes aquestes marques,i no sabia el perquè dels colors,..Gràcies i continua passant-ho bé!
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Són una gran ajuda quan fas un camí llarg. Guardo molt bon record del paisatge del Tirol.
   Bon cap de setmana, M. Roser.

   Elimina
 4. És una molt bona idea, i tan senzilla! Segur que acompanyen molt als que fan els GR.
  Veig que estàs gaudint d'unes bones vacances, Consol, que nosaltres compartim amb les teves magnifiques fotografies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Glòria. Fer marques en el camí és una gran idea, senzilla, com totes les grans idees.

   Elimina
 5. Deuen ser de gran ajuda, sobretot pels que sempre tendim a perdre'ns.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És cert, hi ha qui hi té una tendència. Jo m'esforço a llegir els mapes però costa, costa molt.

   Elimina